top of page

In onze beide winkels vindt u het unieke Peeze Fashioncafé.

Wij schenken hier uitsluitend Peeze kwaliteitskoffie, die zij sinds 1879 maken. In de jaren ’90 van de vorige eeuw kwam er focus op duurzaam ondernemen. Het moest eerlijker en milieuvriendelijker.

 

Eerlijker
Dat begint bij de inkoop van koffiebonen. Peeze koopt in bij leveranciers die voldoen aan de 10 principles of Global Compact.

De VN heeft deze tien kernwaarden opgesteld om plantages te voorzien van eerlijke handel en goede arbeidsomstandigheden.

De Peeze koffie is dan ook volledig Fairtrade.

Boeren krijgen van Peeze niet alleen de juiste prijs voor hun product. Via de Peeze Foundation worden boeren extra (financieel) onder-steund. Peeze traint boeren in landbouwmethoden en bedrijfsvoering. Boeren worden zelfredzaam. Extra, ondersteunende geldstromen kunnen op den duur stoppen.

Vergelijkbare projecten worden opgezet in Sri Lanka. Daar heeft Peeze theeplantages. De Fairtrade Peeze Communitea geeft u niet alleen een unieke smaakbeleving. U krijgt ook een persoonlijke boodschap van de theeplukker.

De gemeenschap in Sri Lanka heeft geholpen met het vormgeven van theeverpakkingen. De afbeeldingen op verpakkingen en theezakjes zijn zelfgemaakte tekeningen of foto’s van persoonlijke spullen van de theeplukker.

Milieuvriendelijker
Het CO2-neutraal produceren van koffie en thee kan (nog) niet. Toch reduceert Peeze waar mogelijk. Uitgestoten CO2 wordt gecompenseerd door projecten die minstens zoveel zuurstof produceren als dat de koffieproductie aan CO2 uitstoot.


Dat maakt de producten van Peeze zo goed: eerlijk, heerlijk en duurzaam. Waar kan verbeteren zij op ieder gebied. Ontdek de smaak van Peeze zelf in het Fashioncafé.

 

Liever thuis genieten? Dat kan ook! Wij verkopen Peeze-thuisproducten: verse bonen, gemaalde koffie, koffie capsules voor uw Nespresso apparaat of heerlijke Communitea Thee uit Sri Lanka.

Ook voor

thuis!

bottom of page