1/3

Fred de la Bretonière was gefascineerd door vrouwelijkheid. Hij zocht naar mogelijkheden iets toe te voegen aan de vrouwelijke verschijning. In het ontwerpen van schoenen en tassen voor dames vond hij zijn grote passie.

 

De unieke stijl van Fred
Nog altijd ontwerpt Fred een tijdloze nonchalance die vrouwelijk stoer en toch elegant is. Zijn klassieke basisontwerpen, gemaakt van natuurlijke materialen, worden subtiel aangevuld met modieuze trends. De focus voor de afwerking vereisen veel handwerk en vakmanschap.

Typisch voor Fred de la Bretonière is het gebruiken van dierlijke prints: van croco tot python. Fred wil dat zijn producten een deel van uzelf worden en uw persoonlijkheid onderstrepen.

 

Kwaliteit
Daar komt bij dat zijn producten uiterst praktisch zijn. Veel wordt gemaakt van plantaardig gelooid leer. Door die speciale behandeling is het leer stevig en robuust.

 

De schoenen zullen eerst stug of hard aanvoelen. Het leer is dermate soepel dat het zich aanpast aan uw voet. Het leer zal dan ook steeds mooier worden naarmate het ouder wordt.

 

In 2010 is Fred verheven tot Cavalerie in de orde van Santi Crispino e Crispiano, de Italiaanse beschermheiligen van de schoenen- en leerindustrie.