We beperken het aanbod van duurzaam geproduceerde kleding tot vier of vijf merken. De broekenvan Kuyichi, het merk waar Floortje Dessing mede-eigenaar van is, blijven in de collectie. We voegen daar de broeken van Dawn aan toe. Miss Green blijft ook en met SKFK hebben we een Spaans merk gevonden dat duurzaam en betaalbaar is. Dit aanbod wordt vanaf nu als een totaalpakket gepresenteerd en we hopen dit de komen- de jaren stukje bij beetje uit te kunnen breiden.

 

Ook buiten kleding om blijven we door de duurzaamheidsbril kijken. Zo blijft Dopper een partner vanons, blijven we Peeze koffie/thee schenken, blijven onze draagtassen van gerecycled papier en doen we al onze keuzes bewust.

Maar de belangrijkste duurzaamheid zit in de relatie. Wij willen met u een duurzame relatie opbouwen, luisteren naar uw tips en uw wensen. Samen zijn we veel sterker.

Mission moet de winkel van “ons” worden, dit geldt voor zowel de medewerksters als de klanten. Mission moet voldoen aan de wens van haar klant, want dan zijn we pas echt duurzaam bezig.

Duurzaamheid bij Mission

Een belangrijke en in de toekomst waarschijnlijk de belangrijkste pijler van Mission is duurzaamheid. De afgelopen 2 jaar hebben we veel ervaring opgedaan, helaas ook hoe het niet moet.

De eerste twee Missionfilialen zijn volledig gebouwdvanuit onze duurzaamheidsfilosofie. Hergebruikvan materialen, duurzaam materiaalgebruik middels o.a. bamboe, led-verlichting en natuurlijk ook duurzaam geproduceerde kleding. We hadden zelfs een SWOP- box om kleding te kunnen recyclen. Inmiddels moeten we helaas concluderen dat we iets te hard van stapel liepen.

In de praktijk bleek het verkopen van duurzaam geproduceerde kleding lastiger dan verwacht en vooral ook een leerproces. Niet alle duurzaam geproduceerde merken bleken in de smaak te vallen bij onze klanten en problemen met de SWOP- box hebben ertoe geleid dat het recyclen van kleding op dit moment ook terugge- draaid moet worden. Al met al zijn we ons vooral ook bewust geworden van de mogelijkheden van duurzaamheid in de kledingdetailhandel. Deze ervaring willen wij vanaf nu op eeneffectieve manier gaan inzetten in onze winkels.

Contact                                                                                                                 

 

Mission Veenendaal - Passage Corridor 1 - Tel: 0318 500 285        

Mission Doetinchem - Hamburgerstraat 61 - Tel: 0314 366 489

Mission Lichtenvoorde - Markt 13 - Tel: 088-8811132

Mission Zevenaar - Grietsestraat 21 - Tel: 088-8811135

E-mail: info@missionfashion.nl