bamboeonzemission.png

Duurzaamheids-

informatie

Duurzame claims, betrouwbare bevestiging

Ieder merk kan zeggen dat zij biologische stoffen gebruiken. Ieder merk kan zeggen dat zij goed zijn voor hun werknemers. Ieder merk kan van alles beweren over duurzaamheid en eerlijkheid. Hoe kunt u weten dat het echt zo is?

Het GOTS-certificaat

GOTS is de onafhankelijke instantie die kledingmerken controleert en certificeert. Kledingmerken worden in levende lijven gecontroleerd op elk stukje van het productieproces. Om te voldoen aan het GOTS-certificaat moet een merk voldoen aan veel eisen. Een paar belangrijke eisen op een rijtje:

  • Het product moet voor minstens 70% bestaan uit biologische stoffen.

  • Het product bevat geen (eventueel) schadelijke chemicaliën die in gewone textielindustrie wel gebruikt kunnen worden.

  • Het bedrijf neemt maatregelen voor een beter milieu. De ecologische voetafdruk wordt bijgehouden en waar mogelijk teruggedrongen. Energiegebruik wordt teruggedrongen. Het gebruik van water wordt teruggedrongen, hergebruik wordt gewaardeerd.

  • Veilige werkomstandigheden.

  • Absoluut geen kinderarbeid.

Fashion for Compassion
Het is niet makkelijk om het GOTS-certificaat te verkrijgen. De controles zijn (terecht) streng en het kost extreem veel geld om alle eisen fatsoenlijk door te voeren in een productiebeleid.

Veel merken in onze collectie nemen al wel stappen in de juiste richting. Bij ons zijn die stappen ook heel veel waard. In onze Mission-winkels vindt u de Fashion for Compassion-stempel. Staat deze stempel bij een naam of collectie? Dan is het merk duurzaam en goed bezig.

Hangt er een kleine variant van de stempel om een kledinghanger? Dan is het specifieke product of dat deel van een collectie biologisch en duurzaam gemaakt.

  • Geen discriminatie tussen werknemers.

  • Het hele productieproces moet geverifieerd duurzaam zijn. Zelfs de boerderijen moeten duurzaamheidscertificaten hebben die voldoen aan de wettelijk erkende standaarden.

  • Details zijn belangrijk! Knopen, draden, ritsen enzovoort moeten allemaal voldoen aan de GOTS eisen.

  • Elke vorm van distributie is ecologisch verantwoord.

                                                 Een uitgebreid overzicht van alle GOTS-criteria vindt u hier.

Heeft u een vraag hierover? Trek gerust aan onze mouw als u in de winkel bent. Of stuur ons een mailtje!

Benieuwd waarom deze duurzame informatie zo belangrijk voor ons is?